KERABU TELUR MASIN
BAHAN2
10 BIJI TELUR MASIN (IKUT KEPERLUAN)
100GM CILI PADI (DIHIRIS HALUS)
3 BIJI BAWANG BESAR (DIHIRIS HALUS)
1 CAWAN GULA
1 CAWAN KICAP SOTONG
1/2 CAWAN AIR LIMAU NIPIS
CARA2
1. MULA2 REBUS TELUR MASIN HINGGA MASAK.SEJUKKAN DAN KUPAS KULIT DAN BELAH DUA.
2. KEMUDIAN MASUKKAN KICAP SOTON, AIR LIMAU NIPIS, GULA DAN KACAU HINGGA GULA CAIR DI ATAS TELUR MASIN TADI.
3. SETELAH CUKUPRASA MASUKKAN PULA HIRISAN BAWANG DAN CILI PADI..GAUL..
SEDIA UNTUK DI MAKAN =)
SUMBER DARI MAJALAH DARA.COM
No comments:
Post a Comment